Ürünlerimiz

Tarçın

Tarçının sıcak ve tatlı kokusu kolay tanınır. Gerçek tarçının (Cinnamomum verum) anavatanı Sri Lanka’dır. Çin tarçını (C. cassia) Vietnam, Çin ve Endonezya’da ekilip biçilen yakın bir akrabadır. Her iki çeşit de, defnegiller familyasına ait bir ağacın güzel kokulu iç kabuğundan yapılır. 
 
TARÇININ FAYDALARI VE TEDAVİ AMAÇLI KULLANIMI:
Tarçının faydaları arasında besin lifi bakımından zengin olduğu için sindirimi kolaylaştırması ve kan şekeri dengesini koruması ilk sıralarda gösterilmekle birlikte, alternatif tıpta daha pek çok farklı kullanım alanına sahiptir. Faydalarından bazıları bilimsel araştırmalarla desteklenirken bazıları sadece nesilden nesile akratılan bilgilerden ibarettir.
 
Diyabet
Çin tarçınının içinde bir polifenol –metil hidroksikalkon- bulunmuştur. Tarçının diyabetli insanlarda tansiyonu düşürmesini bu madde sağlar. Bu bileşenin insülün alıcılarını ve glikojen ve depolanmış şekeri etkilediği görülmektedir. Tarçın ayrıca anti-bakteriyel ve antioksidan (polifenollerden gelir) etkilere sahiptir. Polifenoller diyabetin bazı komplikasyonlarına iyi gelir.
 
Pıhtılaşma
Tarçında bulunan “sinamaldehid” (sinamik aldehit olarak da adlandırılır) istenmeyen pıhtılaşmaları önlemektedir. Tarçının bu özelliği aynı zamanda iltihap önleyici olarak kullanılmasını sağlamaktadır.
 
Mikroplar
Tarçın yağı geleneksel olarak doğal bir mikrop önleyici/temizleyici olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği laboratuvar testleriyle de kanıtlanmıştır. Bakteri ve mantar hastalıklarının yayılmasını önler. Aynı zamanda gıda sektöründe, gıdalarda bakteri üretimini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.
 
Kan Şekeri
Bilimsel bir araştırmada, 40 gün boyunca her gün 1-6 gram arası tarçın tüketen gönüllülerin kolesterol seviyelerinde %18, kan şekeri seviyelerinde ise %24 düşme olduğu belirlenmiş. 2012 yılında, tarçının kan şekerini düşürmeye etkisi üzerine o güne kadar yapılan tüm çalışmaların gözden geçirilmesi sonucunda tarçın ve tarçın takviyelerinin glisemik kontrole yardımcı olduğunun sonucu elde edilmiş. Bu alanda halen araştırmalar yapılmakla birlikte tarçının kan şekerinin düşürdüğü ve insülünü arttırdığı bilimsel olarak kabul görmektedir.
 

DİĞER ÜRÜNLERİMİZ